Ik ken een vriend,
een vriend uit mijn droom
een vriend waar een probleem een weg vindt,
een weg die niet eenzaam is
maar een weg vol begrip
Ik ken een vriend,
een vriend uit mijn droom
iemand die me helpt,
die me begrijpt,
die me troost.
Ik ken een vriend,
een vriend uit mijn droom
iemand die belangstelling heeft
voor alle dingen
ook de kleinste,
iemand die kan praten
over onbenullige dingen,
over ernstige dingen,
over geheimzinnige en moeilijke
dingen
Ik ken een vriend,
een vriend uit mijn droom
een vriend die me als mens
beschouwt,
een vriend die van me houdt.
Marthe,die vriend ben jij!