"Meeloper" - originele versie
Copyright (c) 2009.09.22 by Werner Domroese
jij bent een hechte hartsvriendin
degene met wie ik altijd openhartig spreek
doch onze band blijkt niet sterk genoeg
want als een baksteen val ik te pletter
jij laat onze vriendschap in de steek
na zo'n veelbelovend en vertrouwd begin
uiteindelijk ben jij een meeloper zoals ieder ander
jij wilde zo graag iemand om mee te praten
doch jouw andere behoeften krijgen voorrang
daarvoor ben ik blijkbaar toch niet goed genoeg
want net als ieder ander
kijk jij naar sociale status, macht en geld
wil jij iemand die populair is en zeer gewild
een mooi exemplaar zoals bedacht door de natuur
al doet het geen moeite voor jouw hart
heeft het geen oog voor jouw innerlijk bestaan
jij blijkt een meeloper zoals allemaal
iemand die weliswaar zegt wat zij bedoelt
doch je smaak is wel heel voorspelbaar
net als anderen ben jij hypocriet
fantastisch in de spiegel
doch de binnenzijde zie jij niet
jij hekelt meelopers
doch stiekem loop jij ernaast