Het regent buiten dus ik blijf hier
naast de platenkast ligt een luchtmatras
en naast die luchtmatris lig ik weg te dromen
of nog bij te komen van een droom.
Ik zie de foto’s ik drink het bier
ik zie het vliegtuig het raakt me niet
voel aan die deur ze is van lood
ze drinkt te veel want dat is goed voor het vertrouwen
bel me nog eens op als je nog zo’n goeie weet
moet ik nu weg omdat ik lui ben en de wereld niet begrijp
ben ik eenzaam of bijziend wie zal het mij zeggen
de zon komt op de nacht verdwijnt.
Neem je broek, neem je jas
denk niet meer aan wat gisteren was
weg is weg dat komt niet meer terug
aan het trillen van je linkerhand kan ik je herkennen
en als je wereld breekt ben ik daar
en als je moeilijk spreekt breng ik je buiten gevaar
is dat niet heerlijk bijna perfect
heb je onderweg goed opgelet
dan weet je wel dat elke dag de laatste is
nog 1 seconde en de wereld kan vergaan
spijt spijt spijt
(14/04/2002)
--------------------------------------------------------
Ik ben een grote fan van De Mens,
dus ik besloot eens om stukjes van hun teksten
achter elkaar te zetten, zomaar, willekeurig,
en dit is het resultaat...