‘k Lig hier in m’n bedde
‘k Zou beter maffe
Ma ‘k blijf nog ewa op
Want ‘k zen ekik een straffe
Slapen da zou toch nie lukke
Problemen langst hier en langst daar
’t Leven is schoon
Ma da zeggen ze maar
I once had a friend
Ma ze koos ’t verkeerde pad
Ze ging naar Gent
Als de rest op ’t school zat
Liegen en bedriegen
Voor een stomme sigaret
Aan de deur zou ze vliegen
’t Was gedaan me de pret
Ik kan er nie meer tegen
Dus vertrekt
Salut en de kost
Me de wind vanachter
En nee, ik ga nie roepen
’t Kan ook ne keer wa zachter
Tegenstribbelen da ga toch nie pakken
Dus zwijgt erover
En pakt al maar uw zakken
Na een paar dagen
Nog wa brieven geschreven
Ma ’t heeft nie veel geholpen
Want de ruzie is gebleven
‘k Had tijd van doen
Om mezelf te vinden
Amaai da is moeilijk
Zonder u al te veel op te winden
Eindelijk vakantie
Die kwam als geroepen
‘k Ging ekik op cursus
Vree wijze groepen
Daar hem ek mezelf teruggevonden
Gelukkig moest ek nie te ver zoeken
Tania en Christian die volstonden
’t Afscheid viel zwaar
Ma we zien elkaar nen anderen keer
De batterie opgeladen
En daar gaan we weer
Super vakantie
Ma nu terug naar school
Die nieuwe van muziek is echt nie normaal
Meneer Scheurekens en strafstudie
’t Is een apart verhaal
Ma da is ’t verste van m’n zorgen
‘k Kan weer nie slapen
Dus da word wa morgen
‘k Geraak ekik dan weer nie uit m’n bed
En m’n punten
Ja, die zijn ook al nie vet
Babbelen me Ellen
Chatten me Dave
’t Onderwerp komt weer ter sprake
Bijna 2 maanden zonder een woord
Nooit gedacht da’t zo lang zou duren
8 weken of ook 60 dagen
Oftewel, ja, hoeveel uren?
‘k Drijf mezelf hier weeral in de val
Ma ja, ’t interesseert mij toch genen bal
’t Beste zou zijn
Da ‘k het weer goemaak
Ma toegeven da is
Nen slag op mijn kaak
‘k Ben veel te fier en te trots
We zijn 2 koppigaards bijeen
En ja, da geeft nen fermen bots
We zullen wel zien
Wat de toekomst brengt
’t Komt wel in orde
Want ‘k zal mij wel ne keer
Ewa moed indrinken
Da is toch 1 van m’n sterke kanten
Zelfs den Dave heeft et mij doorgestoken
Ja, die schoolfuif
’t Was gewoon de max
Ma den maandag heb ek het mogen horen
‘k Lig hier in m’n bedde
‘k Zou beter maffe
Ma ‘k blijf nog ewa op
Want ‘k zen ekik een straffe
Slapen da zou toch nie lukke
Problemen langst hier en langst daar
’t Leven is schoon
Ma da zeggen ze maar
(maart 2001)
-----------------------------------------------------------
Ik heb dit iets meer dan een jaar geleden geschreven.
Ik had toen een moeilijke periode,
en tot mijn grote spijt heb ik mij toen op
Marthe afgereageerd...
Gelukkig is alles terug goed gekomen
(welliswaar na een lange tijd :s)
Ik weet nog altijd niet wat mij toen bezielde...