Een rode roos,
Een struik die wordt geplant,
in het zwarte zand.
Als die eenmaal groeien gaat,
komt er een groene knop uit, bijvoorbaat.
Langzaam begint hij te kleuren,
en al heel iets te geuren.
Wanneer de zon er heel iets op schijnt,
is het dat de iets rode knop verdwijnt.
Dan wordt de knop langzaam helemaal rood,
en dan op het eind is de rode knop groot.
De blaadjes die langzaam opengaan,
ruiken al heel fris voortaan.
Wanneer het geregend heeft,
ligt er een druppel op het blad en geeft,
een frisse geur,
van de blaadjes met die rode kleur.
De bloem wordt steeds groter,
dit dankzij de poter.
De roos is nu helemaal volgroeid,
omdat hij nu zo mooi bloeit.
Caroline.