UTREG
Ik de vrolijke lady lachebek .
Vind het leven helemaal te gek .
Geboren en getogen in het hartje van het land.
Waar onder de dom nog mensen lopen samen hand in hand.
In de zomer de terrasjes nog vol zitten in de binnen stad .
Waar de zwervers nog steeds vreten uit de vuilnis bak .
Maar als ik op die dom sta dan kijk ik na bene slaat me hartje open .
Want je ziet een tassie word beroof en je ken gelijk niks meer kopen .
En in het mooie hoogcaterijne is het net het buitenland .
Je hoef niet op vakantie want daar is genoeg aan de hand .
Ook de woning nood daar is helemaal niks mis mee .
Je blijf tot je 40 bij je ouder,s die hebben ook een douche en een wc.
Ook het sterrenwijk en het oudwijk en het langerozendaal .
Word bezet door allochtonen en dat is daar heel normaal.
Ook hoograven en het Overvecht en het kanaleiland .
Daar trekken ze je bij de pin je centen uit je hand .
Ook op je fiets moet je goed letten het liefste een dubbele hang slot .
En heb je een mooi karretje of een mooie brommer dan maken ze hem kapot .
O mijn mooie stadje aan het mooie gracht waar ben je gebleven.
Is er straks nog wel een plekje waar je nog veilig kan gaan leven .
Ook in het ondiep moet je voor je rechten daar nog vechten .
En als je dan zelf menner de politie belt dan komt hij er wel snel er aan
Maar dan moet je het bekopen met de dood en naar de hemel gaan .
Zonder dat je het uit kon leggen van hoe en waar over het is gegaan .
O mijn mooi UTREG waar is die tijd van toen toch gebleven .
Dat je gezellig met je buren nog veilig kon gaan leven
Zonder koffie shop op elke hoek van de straat
En dat het bij de kinderen bleef bij onschuldig katte kwaad .
Want als ik nu op die dom sta dan ben ik heel te vree,
Omdat ik ben verkast naar een dorpje en nam mijn man en kinderen mee.
Ik heb daar echt geen spijt van want er is hier ook van alles aan de hand .
Maar wel een stukje rustiger dan in het hartje van ons land.
Ik kan nog zoveel dingen schijven maar hou het hier maar bij .
Want ik als ras echter Utrechter ben nu gelukkig en heel blij.
Zeewolde is de plek waar ik ben naar verkast
En ook hier in dit dorp word ik dagelijks verast .