Ze staan op je te wachten,
gebogen armen, grimmig grimeur,
staren slechts onwillekeurig
op je neer.
Ze zetten stapvoets, stap,
dichter klinken
de woedenede passen,
zwaar bezwetend
op je af.
Ze komen haastloos,
als een geruisloze
bedoeling,
iets kenbaar maken,
hardhandig pakken
10 handen;
bovenbenen en
elleboog.