Carolientje,
Carolientje is een meid van vier,
en zij is vaak bij oma, alhier.
Want haar Pa en Ma werken allebei,
daarom is Carolientje vaak bij mij.
Carolientje kan zich bij oma, goed vermaken,
dat zijn zo bij oma de afspraken.
Carolientje gaat ook vaak met oma mee,
dat vindt Carolientje zeker een goed idee,
Boodschappen doen, dat vindt Carolientje heel fijn,
dat te doen met oma, is voor Carolientje een groot festijn.
Dan mag Carolientje altijd een boodschap dragen,
daar hoeft Carolientje niet eens meer om te vragen.
Want oma weet,
dat zij dit nooit vergeet.
Dan brengen zij de boodschappen weer naar oma's huis,
door oma voelt Carolientje zich daar helemaal thuis.
Bij oma heeft Carolientje,
ook nog een heel lief vriendje,
Een goudvis in een kom,
dat is voor Carolientje een groot rijkdom.
Caroline.