De olifanten,
Bij de brand,
gaat de olifant,
met hun slurf heen en weer bewegen,
zodat zij enigszins lucht krijgen, in hun luchtwegen.
Ook zoeken zij het hogerop,
zij voelen ook wel aan, daar blijven wordt hun strop.
Al kunnen de olifanten, veel minder lucht krijgen dat is waar,
toch brengen zij hun leven buiten gevaar.
Dat is het instinct van de olifant,
die zeker werkt, bij de brand, in zo'n warm land.
Wanneer zij buiten gevaar zijn gekomen,
en alle olifanten zijn daar aangekomen,
zullen zij doorbrengen heel veilig de nacht,
en hebben zij terug hun kracht.
Dan gaan de negers opzioek naar hen allemaal,
de olifanten zullen wel bijelkaar blijven, dat is normaal.
Dus wanneer een olifant is geobserveerd,
zullen zij er allemaal zijn ongedeerd.
Alleen geen een olifant wenst een mens in de buurt,
doen zij het toch, dan is de mens die het bezuurd.
Caroline.