Ze noemen mij een Utrechtse schone .
Gewoon een gezellige lady lachen bek .
Dat komt ik maak altijd grappen en doe ook altijd gek.
Ik roep ook altijd een dag niet gelachen
Dat is toch een dag die je niet leeft.
Ik ben altijd de gene die wanhopige mensen .
Weer hun glim lach terug geeft maar dat is ooit anders geweest.
Als mensen mijn horen liggen ze al in een deuk.
Dat komt door mijn accentje dat is mijn lijfspreuk.
In me doen en laten ben ik niet hellemaal wijs.
En met een playbackshow win ik vaak de eerste prijs.
Toen ik hier in het dorp kwam wonen .
Moesten de mensen echt eerst aan me wennen.
Want ze maakte al vast hun oordelen
Omdat ze me nog niet echt goed kennen .
Want mensen die je niet kan praten over je accent.
Om dat niet iedereen daar aan is gewent .
Het klink plat en soms een beetje asociaal komt het over.
Maar van de binnen kant ben ik goed moet je op me woord geloven
Zo noem ik vaak de mensen in dit dorp met vooroordelen .
Guppen koppen of dak halsjes van Nederland
Zit het bij jou soms in je knieƫn ?
En zegen ze wat.
En roep ik hart je verstand .
Maar nu word ik na gewezen geroepen en gefloten .
En als ik in de rij bij een kassa sta altijd wel aangestoten.
Mensen horen mijn zo graag met mijn vreselijke accent.
Want nu ze me beter kennen zijn ze er aan gewend .
Veel mensen vergelijke mijn met Tineke schouten .
En noemen me takken wijf of Lenie uit de takken straat.
Want hoe ik soms uit de hoek kom dat is echt geen damespraat.
Maar ik ben altijd vrolijk en gemutst mijn zie je zelden kwaad.
Een nummertje trekken bij de bakker of de slager .
En komt mijn nummer dan voorbij .
Dan roep ik heel hart BINGO en zeg die hoofdprijs,
Die ouwe taarten die zijn vandaag voor mijn .
In het dorp bij de slager vroeg ik om de Utrechtse focking worst .
He keek me aan en dacht als ik er op in ga ben ik mooi de klos .
Want hij dag dat ik hem in de zeik en voor de gek wou houden.
Hij zeg jij met je stomme grappen ik kan jou niet meer vertrouwen.
Ik ben wel recht voor de raap dat kan je niet zeggen van velen.
En als iemand over mijn praat dan ga ik er gelijk op af dat kan me dus niet schelen .
Ook heb ik een stopwoordje en dat is soms erg irritant DUS.
Al jaren bezig om dat te leren maar dat is nog een helle klus.
Maar mensen praat niet over de mensen en over hun accent .
Voor je de waren aard van dat beestje nog niet kent
Geloof me maar je gaat er op den duur echt wel aan wennen .
Oordeel pas over de mensen als je ze goed ben gaan kennen.
Want ook mensen met een accentjes die hebben hartjes van goud.
En ik heb de mijne nu aan veel mensen toe vertrouwt .
Door mijn grappen en grollen maak ik de mensen graag blij.
en ondanks me gekke taaltje hoor ik er nu ook eindelijk bij .
Vooroordeel niet dat doet soms mensen pijn .
En laat alle mensen gewoon hun zelf zijn
( Focking worst bestaat echt en is een donkre leverworst)