Een slangenbeet,
Als men in de tropen,
op blote voeten lopen.
Moet men erg voorzichtig zijn,
want een slangenbeet, doet heel veel pijn.
Een slang zijn tanden staan,
schuin naar achteren, ook vooraan.
Dus dit houdt in, bij een beet,
laat de slang haast niet meer los, het is maar dat je het weet.
Tijdens de beet, van de slang,
houdt hij vast en gaat zo zijn gang.
Al probeer je met al je kracht,
de kop van de voet af te krijgen, maar dat had je gedacht.
Zoiets lukt bijna geen mens,
hem doden, daar ligt misschien de grens.
Maar een echte dieren liefhebber doet zoiets niet,
dat doet hen zeker verdriet.
Dus zij blijven proberen,
zonder de voet nog langer te bezeren,
de slangentanden toch van die voet af te krijgen,
het slachtoffer gilt het nu uit van de pijn en kan beslist niet meer zwijgen.
Caroline.