Warboel
soms kun je er even niet meer tegen
gaan gevoelens met je op de loop
kun je het niet meer tegen elkaar afwegen
gaat het even helemaal fout
alles in een dikke rook
dan strijden boosheid, verdriet, twijfel om de 1e plaats
in je hoofd is het een enorm gehaast
om alles weer op een rijtje te zetten
in de hoop
de lucht te klaren
die gevoelens te bedaren
weg uit die dikke rook
na wikken en wegen
de voors en tegen
ontkennen, herkennen, erkennen
het wordt helemaal uitgediept
dan uitgeput en moegedacht
komt de bezinning
het voelt als een overwinning
op jezelf
het is helder als zuiver water
probeer het te bewaren voor later