Stilte, is een voorbijrijdende trein
Langs een weide met grazende koeien
Stilte, is hier en daar een bij
Waar het gras eenzaam groeit
Stilte, is een vogel die 's morgens
vrolijk zijn ochtendliedje zingt
Stilte, als je al dit kunt horen
Wanneer je rustig ergens op je eentje zit
Stilte, is de zachte zomerwind
Die het geluid meebrengt
Van een ver weg huilend kind.