de nog hangende blaadjes
kijken toe hoe de trein
met het van ornamenten
voorziene meisje verveeld
door het land raast
zij baalt ervan dat ze zo
lang moet wachten totdat
ze haar vriend een artikel
met haar foto kan geven
de oudere dame speelt spijt
op de vismarkt wordt verse vis
aan de man gebracht ook al
zijn straten opgebroken en
dreigt water te vallen de mensen
komen toch wel voor het inkopen
binnen de stadsmuren wordt
intensief gewinkeld, op zoek
naar leuke dingen, nergens zijn
bladeren te vinden omdat er
geen bomen hier kunnen wuiven
buiten de stad zijn vele blaadjes
in duizendvoud, sommigen wuiven
naar voorbijgangers anderen zijn
reeds ingedaald om in de moederschoot
weg te rotten, met regen besprenkeld
07NOV2009 2040