schitterende zon
die bossen en velden
in ruste beschijnt
koudere lucht
die leven der natuur
stilaan laat slapen
plots rollen wolken
op klaarlichte dag
over het kale land
horizon niet meer
te herkennen, alles
dat zeker leek: weg
warmte die er niet is
kou door alles heen
zoeken op tast
in donkere krochten
gaten niet gekend
groeit het ongekende
gevoelens van genegenheid
warmte voor de zaak
soms vlamt het intens op
wanneer de duisternis
het uitzicht onvindbaar is
zal toekomst ontkiemen
08NOV2009 2110