een vriend is iemand
die je kan vertrouwen
iemand waar je
iets kunt opbouwen
iemand die wanneer
je fouten maakt
je gewoon vergeven gaat
maar je ook helpt
in die moeilijke tijden
die dat zeker niet
zal vermijden
iemand die je gelukkig maakt
soms gewoon maar al het gepraat
waar je altijd pret mee beleefd
marginaal gedoe nooit begeefd
als je het opgeeft
staat ze altijd voor je klaar
om te zeggen dat je voorleefd
en het er beste van maakt
iemand die de woorden uitspreekt
''ik hou van jou''
zonder twijfel,
dat gemeend zou.