als een stel verliefde ogen
dromerig in een roes
steelt het uitzicht mijn
vermogen…
op het doel te zijn gericht
sleurt de onzichtbaarheid
van een dwingende trance
de klinkende kettingen
naar nog meer extase
door, naar de volgende fase
is verdwaald, een wanende geest
als een dronkenman te spoken
bedwelmd door al jouw krachten
laat het zich, laat jij het
lijdzaam op je wachten
een onweerstaanbare betovering
in sprookjes uitgesproken
is in het zicht van de haven
door stormen schade aangericht
heeft jouw vloek mij onder ruïnes begraven