Leesvoer
Ik ben het leesvoer
van de zieken
omdat zij geen kant op kunnen
en ook niet willen vrees ik.
Het gevoel, is nogal klote
en veel meer dan liggen
lukt gewoonweg niet
vreselijk lijkt mij dat!
Omdat ik toch zo hou
van deze zieke lieverds
stuur ik ze een gedichtje
om wat te lezen.
En ik weet op zeker
dat er een glimlach verschijnt
van hier totaan het kanaal
omdat ik aan hen denk.
Geniet nog maar even
van een dagje bed
want ik strijk en schrijf
en dat is niet altijd pret.
Het voordeel van dit hier is
dat je het vaker lezen kan
en als je door hoge nood
altijd later weder kan keren.
Ach het weer buiten is klote
chips, zo voelen jullie ook
ach ik zal het niet meer noemen
want dat is vast niet leuk.
Ik maak het ook wat langer
dan ik normaal wat schrijf
want aan een half minuutje voer
hebben jullie niet echt veel.
Voordeel is wel dat je kunt mailen
vragen stellen, overleg kan plegen
een cijfer kan geven per sms
of gewoon het gevoel hebben
dat er iemand is
die welgemeend aan jullie denkt.
Ik zou zeggen blijf nog effe ziek
want ook buiten is het ruk.