Geknakte vogel meegenomen
hulpeloos en in paniek
moest ik jou juist tegenkomen
even eerder was je niet eens ziek
bloedend lag je op de straat
mensen lieten je daar liggen lijden
alsof iemand een kleine vogel haat
voor ons was je niet te vermijden
wild pikkend en van angst in trance
konden we je toch overdragen
aan mensen van de dierenambulance
die jou zonder verdere vragen
brachten naar het vogelhospitaal
en over een afzienbaar aantal weken
zwem jij kleine geknakte Fuut
weer rond tussen al je vrienden
als de mooiste Fuut van allemaal