Lieve mensen van de 7-Sprong,
Hier weer eens een gedicht voor ons allemaal,
voor het eten van de 7-Sprong, het Inloophuis, in Veenendaal.
Wij zullen ons allemaal zeker te goed doen,
van de heerlijke soep en de broodjes, plus het toetje voor heel weinig poen.
Het kost ons per persoon,
1 euro heel gewoon.
Dit hebben wij allemaal best voor de maaltijd over,
want zij is buitengewoon heel goed en beslist niet pover.
Wij laten het ons zeker weer smaken,
zodat wij onze hongergevoel kwijtraken.
De soep wordt voor ons allemaal heet opgedient,
wat dat betreft heeft de kokkin best een aplausje verdient.
De broodjes worden van te voren gesmeerd,
en die zijn zeker niet verkeerd.
Ook het drinken is er volop,
want ook dat is geen flop.
Kortom alles is in de nopjes voorbereid,
iedere maandag tussen de middag onze maaltijd.
Ik zou zo zeggen leiding, jullie hebben jullie's uiterste best gedaan,
maar ik meen, dat elk van ons er zo over denkt want elk van ons is het steeds goed vergaan.
Caroline.