Lieve schakers,
Lieve schakers, ik vind het een hele eer,
om een gedicht te schrijven, over het schaken, dat is zo wat ik waardeer.
Ook ben ik blij om de enige vrouw te zijn,
daar ben ik trots op en vindt het reuze fijn.
Nu is het nieuwe seizoen al een poosje begonnen,
dus er zijn al partijen gewonnen.
Dit is natuurlijk, van elk schaker, de wens,
want graag willen winnen, doen wij allen heel intens.
Iedereen doet hiervoor zijn uiterste best,
want iedere partij is weer een goede test.
Het denkvermogen is zeker bij iedereen aanwezig,
iedere donderdagavond, is elk van ons daarmee bezig.
Er zijn er die hebben meer ervaring,
daarom wordt het telkens weer een grote verrassing,
hoe zij het op de juiste manier,
bij het schaken hebben het meeste plezier.
Wanneer het schaken begint,
is het muisstil en iedereen is blijgezind.
Want nu komt het erweer opaan,
hoe het schaakspel zal vergaan.
Elk spel wordt spannend gespeeld,
waarbij zich niemand zich verveeld.
Want het schaakspel is iets heel serieus,
om steeds maar weer te maken, de juiste keus.
Ook is het schaakspel heel interressant,
vooral aan het eind, van hoe is de stand.
Wij allemaal nemen mee,
een goede inzet, alleen al dat idee,
en wie is heel gevat,
die zet zijn tegenstander, op een gegeven moment, schaakmat.
Caroline.