mooie dagen
Als je alles moe bent
als je met je eigen overhoop ligt
als je geen raad meer weet met jezelf
Denk dan even terug aan de mooie dagen
Dat je lachte en speelde, dat je
tegen iedereen vriendelijk was
Dat je in ieders ogen de vriendelijkheid zag
Dat je leefde als een kind zonder zorgen
en je vreugde niet opkon.
Vergeet je mooie dagen niet
Breng ze terug in je vertrouwde kring
Adem weer de goedheid in om je hart te bedaren
opgejaagd en gekwest als het is
Door vele nutteloze vragen en vraagtekens
Waar moet men de moed gaan vragen
niet alleen voor de bloeddige dagen in ons leven
maar ook voor de mooie dagen
Opdat we deze dagen zouden bewaren en lot doorstralen
dit gedicht draag ik op aan mijn moeder omdat ze al zoveel heeft meegemaakt en zelf toch altijd aan de mooie dagen denkt. Mam ik hou van je!!