Lente.
Een zonnestraal
op mijn gezicht.
Van binnen een gevoel,
zo licht.
De knopjes aan de bomen,
nog heel klein.
Dat kan alleen maar een teken
van de lente zijn.
Het gevoel van
alles aan te kunnen.
De winter lijkt al zo ver weg.
Een voorjaar zonder einde.
Helaas is dit maar schijn.
Voor je het weet,
zal het weer winter zijn.
maart 2002.