ik gebruik geen woorden,
die een liefdesbeeld schetsen
want wanneer de jury dat ziet
komt massa uit hun mond
ik zat te denken aan een waarschuwing,
twee regels boven het gedicht,
of een uitdeelactie van gratis bakjes
om de tweedehands gerechten in op te vangen
Maar zou ik dan wel kritiek krijgen,
als ze boven de kotsdamp typen
over de oorzaak van hun ziekte
hetgeen wat poëzie onwaardig is
Ach jury,
Qua puntentoekenning ben ik immer tevree,
want de min is buiten jullie bereik
en in doordeweekse dronkenmansbuien
kom ik nooit verder dan de een en de twee
- hier Amon en Kim, een kotsbakje voor jullie,
volgende week tour ik weer verder –