Vecht nooit voor iemand,
die niet voor jou vecht
een hardwekkende strijd
om de overwinning
ookal weten dat er geen
winnaar zal wezen
geen tijd voor bezinning
alles hebben te vrezen
bloed van je wang vegen
je hebt jezelf nog
lang niet genoeg bewezen
vechten tot niemand overijnd
blijft
tot iedereen is herrezen
moordende blikken
proberen niet te slikken
een broeder helpen uit nood
t'leven is kloot
maar lieve broeder
uit dit vaderland
onze vriendschap
is te riskant
zal je verlaten
sindsdien proberen
die persoon te haten
lustig gestreden
voor jezelf en een ander
dat mag er wel wezen
maar niet voor een
voorstander
die zal het altijd voor
je begeven.