Blijf toch bij me vandaan,
kom niet terug, hou op met bestaan.
Dit bloed is van mij, je krijgt het niet meer,
vlieg nu toch weg en keer niet meer weer.
'T is net nog maar lente, je bent niet meer leuk.
'T is voorjaar en ik word reeds geplaagd door die jeuk.
Jij was de eerste met je irritante geluid,
vlieg ver hier vandaan, naar Noord of naar Zuid.
Op arm, op been, zelfs op oor en op rug,
stop nu met zuigen, intens hatelijke mug.