Geen vervulling
gewenst
van een droom
ongrijpbaar verkregen
in het laatste uur
Naargeestig gejengel
naderde
met rasse schreden
strooigoed
in de zak gehouden
en de roede
niet gespaard
zuchten dennennaalden
onder een zware
piek
in zilverstof
slingeren
knallend
deze feestelijkheden
de wereld uit.