Het helder blauw van lichte zomerluchten
in het ijle wit van stille zuchten
gevangen op een doek in een schilderij
een vage horizon er in de verte bij
en op de voorgrond lichte voetstappen
van kinderen die vrolijk in het zand rondstappen
een hond springt aan de waterkant
happend naar de stokken in het zand
een meerpaal met een meeuw er bovenop
en golven die opstuwen met het schuim erop
een tafereel van lang vervlogen jaren
dat de herinnering nog altijd zal bewaren
maar dit geheel geschilderd aan een strand
past ook gewoon in deze tijd in Nederland.