behouden al het geliefde
voor ongewenste invloeden
vurig tegen alles in
wordt het koesterende
te vuur en zwaard
beveiligd, geknuffeld
als de drang om af
te schermen explodeert
dreigt al het gekoesterde
vernietigd te worden
gelijk die als een moeder
kloek hoedend waakt
14DEC2009 1950