S'morgens slaan we onze ogen op
zuchten in gedachten nou stop!
Het alarm is afgegaan,
tijd om op te staan.
Vele malen kijken we op die klok
Hij jaagt ons voort
drijft ons op als met een stok.
Ieder kijkt anders tegen hem aan.
Dan tikt hij te snel,
en soms lijkt hij even stil te staan.
Als we s"avonds slapen gaan
stappen we rustig weer in bed
ons klokje is weer op alarm gezet.
16-04-2008