Het oude jaar is ten einde,
het kijk terug over het jaar.
En geef daar over zijn commentaar,
2009 was me toch weer een jaar.
Hij had nog graag gebleven,
maar och hij vindt het wel mooi geweest.
Hij gaat zijn koffers pakken,
en neemt het oude jaar met zich mee.
Hij neemt afscheid van de mooie dingen,
en ook waren er gebeurtenissen niet fraai.
Toch blijft hij hopen,
dat het beter gaat volgend jaar.
Er wordt nu op zijn deur geklopt,
2009 wordt door 2010 eruit geschopt.
Toch wens het oude jaar nog even gauw,
dat groot en klein.
in 2010 gezond en gelukkig mogen zijn.
Hij trek de deur achter zich dicht,
en doet voor hat laatst zijn plicht.
Hij steekt nog even een vuurpijl aan,
zodat 2010 beginnen kan.