Het heeft jaren geduurd
we hebben er op moeten wachten.
Maar nu is het eindelijk zover,
er valt sneeuw in ons land.
We vinden het fijn ,
dat het eindelijk een echte winter zal zijn.
Kinderen spelen buiten met hun slee,
en maken de mooiste sneeuwpoppen.
Ze gooien sneeuwballen naar elkaar,
en hebben de grootste pret.
Maar het verkeer komt stil te liggen,
treinen bussen rijden niet meer.
Ook het vlieg verkeer heeft hinder van dit weer.
Ook heeft de vorst zijn intrede gedaan,
en menig auto blijft stil staan.
Want hij wil niet starten,
auto ruiten worden s`ochtends schoon gekrabd.
Om maar goed zicht te hebben,
en als men dan eindelijk kan vertrekken.
Blijkt het spiegelglad te zijn,
ook al wordt er goed gestrooid.
Men had zo`n winter niet verwacht,
en dat hij zoveel last heeft toe gebracht.
Maar men had dit kunnen verwachten,
dat de winter zorgt voor flinke koude nachten.
Voor gladheid en veel sneeuw,
en voor schaatsen op de plassen.
Zorg dat je schaatsen heb gekocht,
want misschien krijgen we wel een elfsteden tocht.