sterk... breekbaar
duidelijk... onverklaarbaar
immens... klein
onzichtbaar... en toch zijn
een verloren strijd
een kloof in een oneindig uitgestrekt sneeuwtapijt
struikelend... opstaan
uit een dal... op de berg die ze omhoog moet gaan
grenzend... uitzichtloos
het topje van de ijsberg, bevroren glad... doch zo broos
uitwijkend... recht op pad
innerlijke schreeuw... uiterlijk dof en mat
trillend... steevast
als een zeilboot zonder mast
hopeloos en versneden
losgebroken uit de ijsklomp van haar verleden
om koud gelaten, de toekomst op te zoeken
een nieuwe wind proberen blazen, uit bestaande hoeken
ijskegel na ijskegel... gesmolten tot tranen om weer te bevriezen...
zonder zeggenschap... of kiezen...
verplicht om dieper de kou in te gaan...
wil ze van daaruit... op de top... te midden van de zonnestraal gaan staan!
-GHM-