Mooie sneeuwmomenten
dienen zich aan.
Rode appelwangetjes
en stralende ogen
zijn mijn deel.
Mijn kleine ventje
verwent oma met zijn
stralende aanwezigheid
Als een hondje kruipt
hij in de sneeuw
koud, no way ik leef
met volle teugen
enthousiast holt hij
naar de volgende uitdaging
een stok in de sneeuw
uit alle macht begint
hij te trekken, maar hij
zit vast in de sneeuw.
Opa helpen?natuurlijk kind
opa speelt graag mee.
Sneeuwpop maken,okay
kreunen en steunen zwaar
heeft hij het er mee.
Twee jaar maar al zo stoer
hij lacht, en laat zich
voorttrekken op de slee.
Vervolgens duikt hij weer
vol in de sneeuw,
oeps een doornstruik
zit hij ook niet mee.
Mama helpen? en daar sprint
hij al weer weg, lekker
genietend van de sneeuw.
Dit mag nog uren duren
deze pret in het bos
lekker samen ravotten
we laten hem gewoon los.
Tineke Ebing