Buschauffeur
Dodenmans ogen 3
In het duister waar niemand durft te kijken
Begluren Dodenmans ogen de buurt
Hij stapte op een bus in één van die louche wijken
Gehuld in een habijt met kap enkel kwade blikken
Stonden te lezen in zijn uitgeleefd gezicht
Enkele littekens sierden zijn voorhoofd en kaak
Die komt recht uit het gesticht
Dacht de buschauffeur, dat gebeurt vaak
Hoe kon hij weten wat er schuilde
Onder die bruine habijt, wat een rare smaak
Kon hij een man van god zijn?
Dat lelijke gedrocht
Doet hij water bij zijn wijn
Leek de buschauffeur ver gezocht
Nu even op de baan letten
Er komt een dodenmans bocht
Versnelling verzetten en
Dan de trage doortocht
Ineens rinkelde de bel
Eén van de twee passagiers wou afstappen
De knappe nog wel
Even nakijken en vertrekken
Nog vijf haltes te gaan
Kon de buschauffeur huiswaarts keren
Maar de bus kwam nooit aan
Dorpsgek
(Dodenmans ogen deel 4)
Onheilspellend rijdt de bus
Tegen hoge snelheid
Ongewild vliegt een mus
Tegen de voorruit
Dodenmans ogen turen
Gefixeerd op de baan
Uren en uren
Voor hij directies zag staan
Naar de afslag
Waar het volgende slachtoffer woont
Die in zijn leven tegen na tegenslag
Zelf teruggetrokken, zijn hoofd bewoont
Triestig wachtte tot lot
Een eind aan zijn bestaan maakt
Iedereen verklaarde hem toch zot
Ze noemden hem de dorpsgek
Omdat hij nooit vrienden had gehad
Niemand wist van waar hij kwam
Raadsels werden roddels verteld
Toen hij zijn laatste adem uitblies
Moederziel alleen
Zoals bij de begrafenis
Geen moeder vader broer of zus te zien
De priester stond er alleen voor
Zei gebeden voor zijn ziel
14-01-2010