Stond benzine te tanken
toen ik een man een eindje verderop
pogingen zag doen om een lift
te krijgen wat niet erg vlotte,
vriendelijk mens als ik ben stopte
ik vlak voor hem aan de stoeprand
om te vragen waar hij heen moest.
Het volgende moment trok hij het portier
open en voelde ik de loop
van een revolver tegen mijn slaap;
“Uitstappen en snel!” hoorde ik hem bitsen
“Naar de andere kant van de weg
en daar stil blijven staan!” vervolgde
hij op dezelfde toon.
Het léék mij het beste wat ik op dat moment
kon doen en liep, na alle voorzichtigheid in
acht genomen te hebben, naar de overzijde
daar aangekomen hoorde ik gierende banden
gevolgd door een doffe dreun.
De man scheen mijn auto te willen uitproberen
en had niet op het achterop komend
verkeer gelet.
Tja, de benzine was ik natuurlijk wél kwijt.