Bus vuurwerk
(Dodenmans ogen deel 7)
Voorbij Aalter in Oost-Vlaanderen
Stopt de bus aan een afgelegen halte
Om iemand om te pikken
Nogal breed van gestalte
De bedoeling was duidelijk
Weer een variatie op de profilering
Naast een woonwijk
Redelijk verlaten, ligt een man op de weg
Met hoge snelheid
Hij mist één oog
Leefde zijn leven in schaamte en spijt
Zijn ziel, door zonde verorberd
Zal tien generaties boeten
Drie jongens verkracht en vermoordt
Zijn lichaam verspreidt over twee verschillende wegen
Dodenmans ogen blonken
Zijn hand op de knop van een afstandsbediening
Extase en experimenteren
Een grote hoeveelheid vuurwerk ontsteken
Van op veilige afstand bewonderde hij de ontploffing
Hij keek gretig bij het exploderen
Vol pracht, praal en voldoening
Dierenarts
(Dodenmans ogen deel 8)
De opvolgende dag
Sliep hij comfortabel
Met een zelfzekere lach
Dekte hij de ontbijttafel
Alles zit hem in de presentatie
Vertelde hij tegen het oog van Laura
Dat vervolgens zwijgend bleef staren
Dit oog had potentieel, kennis en aura
Daarom de voorstelling
Zodat de ander ogen
Verstonden hoe slim ze was, na telling
Bleven er nog vier ogen allen gericht gekeken
Naar het pronkstuk van zijn verzameling
Toch ontbrak er iets, na lang wikken en wegen
Besloot hij een paar nieuwe gezinsleden te zoeken
Nam de telefoongids om adressen te markeren
De gouden gids was één van zijn handboeken
In zijn dagboek stonden alle moorden
Tot in detail beschreven
Hij pende zorgvuldig naam en adres neer
Plande alles zorgvuldig, kalm
De dierenarts deze keer
Was een mooie verzamelingsaanvulling
18-01-2010