Vechten
Er zijn gevechten in het leven
Die je wel moet overwinnen
Het zijn niet altijd grote
Komen voort uit kleine dingen
Meningsverschillen kunnen leiden tot een heftige discussie
Maar je vuisten erbij halen is voor mij toch geen illusie
Ik heb een mond om mee te praten
Ben niet bang hem te gebruiken
Heb een neus gekregen om het vuur al van veraf te ruiken
Ik hou niet van gevechten met mezelf als middelpunt
Als je met je mond jezelf niet meer verdedigen kunt
Mensen met wapens, al zijn het nog van zulke kleine
Je zult het gevecht nooit winnen
Door een wapen jezelf te laten leiden
Oorlog hier en oorlog daar
Het word steeds meer de gewoonte
Schiet maar neer, er zijn er nog zat
Maar zijn er over 50 jaar nog wel mensen over
Dan gaat het licht uit en gaat de aarde ook eens slapen
Bijkomen van al die jaren