Als zomerse warmte loodzwaar tussen bomen hangt
hoort men geluiden gedempt nader komen
als jonge schonen met zang door de bossen gaan
in vrolijke omlijsting van zon en groen.
Een middag om te rusten bij verkoelend water
dromend van kussende lippen deze nacht
als perziken geplukt in frisse ochtenddauw zo zacht
of als vlinders om zoete bloem de nectar proevend.
Wat zou men liever willen dan hier blijven
wachtend in lome hartstocht op lentebruid
met bloementooi in smaragdgroen bruidsgewaad.
Bedwelmd door voorjaarsgeur van den en spar
odeur van klaver, sering of prunusboom
lentemiddag in bos, broeierig en loom.