Dierenfeest!
Wat een fantastiche dag!
Je zult nooit geloven wat ik allemaal zag!
Vandaag waren de dieren aan het feesten,
met allemaal leuke beesten.
In de nacht liepen ze pas in een lange rij.
Ze waren allemaal zo vrij!
De sterke leeuw liep trots vooraan,
Gluurdde geniepig elk dier in de baan.
De schattige katten slopen mee
en luisterden aandachtig naar de stille zee.
Daar zag je plots een zwaan,
die zijn vleugels spreidde bij volle maan.
En kijk naar de dolfijn in de oceaan
zo mooi door het water gaan.
Daarachter, weer op land, sprintten de honden.
En weet je wat ze konden?!
Ze sprongen op en neer.
Toen kwam daar een beer.
De beer was wel heel lief
en schreef zorgvuldig in zijn brief.
Daarna sprong de kangoeroe
en hij was helemaal niet moe.
De schildpad stapte heel traag vooruit.
Tegelijkertijd maakte hij een mompelend geluid.
De volgende dier was een konijn.
Ze was wel heel erg klein.
Kijk eens in de lucht.
Vogels trekken in vlucht.
Dan vloog de parkiet
en zong een prachtig lied!
Vervolgens huppelde een paard,
die versierde mooi zijn kaart.
Stampend kwam een gigant van een olifant
met een mantel op van zand
Later kwam er een maf giraf,
maar zijn hoedje viel eraf.
Een muis die belt,
een zebra telt,
een aap met geld.
Ik stond helemaal versteld!
En het was nog lang niet voorbij,
want het was een oneindig lange rij!