Lange week
Op maandag een kater
Want die komt altijd een dag later
Op dinsdag chagrijnig
Want het is hard werken voor weinig
Op woensdag eindelijk halverwege
Het glas is geen half volle, maar een half lege
Op donderdag er helemaal doorheen
Je hele lichaam voelt als steen
Vrijdag uitkijken naar het weekend
Waar je dan toch echt hard aan toe bent
Zaterdag net even te lang op bed gebleven
Die dag is ook alweer afgeschreven
Zondag daardoor weer veel te druk bezet
En morgen moet je dan alweer vroeg uit bed
Want dan is ook het weekend weer voorbij
En ben je niet langer vrij
Dan begint er weer een nieuwe lange week
Wat op vrijdag nog zover weg leek