Dolend door `t hof
Elk doolhof van het leven
waar in wij alles mochten beleven
vreugde, verdriet, voor en tegenspoed,
hoop en vertwijfeling,
mond uit in een avondwandeling.
Op de avond van ons bestaan;
terugblikkend op de paden
die wij door dat doolhof zijn gegaan.
Rest ons een gevoel van dankbaarheid,
wanneer die paden waren geplaveid
Doch wanneer we barrières moesten slechten,
voor het leven moesten vechten,
wanneer vertwijfeling en afgrijzen,
ons deden dolen in het hof;
zonder ons de weg er door te wijzen.
Zal men zo`n avondwandeling met moeite gaan
na zo`n moeizaam leven.
Zoekend naar de zin van `t bestaan,
in de hoop dat er eens licht zal branden,
om niet in verbittering te verzanden.
Dd J.