"Nachtvlinder"
Copyright (c) 2010.02.04 by Werner Domroese
voordat de slaap mij vat
fladder jij van mijn hart
landt dan op mijn tong
voor de morgenstond
sier jij mijn dromen
tijd vliegt dan net als jij
tot aan de dageraad
steeds in 't rond
doch bij 't ontwaken
verlaat jij mij voor gene zijde
buiten mijn bereik
laat mij liever slapen
want in duisternis
daar leeft mijn licht
ik doe mijn ogen dicht
en jij raakt mij
verliefd
ik doe ze open
en weg ben jij
totdat jij bij daglicht
voor goed naar mij toe vliegt
en niet slechts alle nachten
doch ook mijn dagen verlicht