zet mij maar bij het straatvuil neer als ik dood ben,word ik vanzelf wel opgehaald
nou opa,zo gaan we het niet doen
een waardig respectvol afsheid met woorden en een zoen
geen pijn meer opa,zo is het goed
hier mijn allerlaatste groet
dit moest voor u het beste zijn
weg met de pijn
want daar kon u niet mee leven
de dokter heeft u het recht op sterfen gegeven
toch moeilijk te beseffen,miss komt het later pas
dat deze keuze de beste was
ik stond aan u bed mett hier en daar een ween
u was zeker niiet alleen
toen werden de pompen aangelegd
in mijn hart een heel gevecht
het werd de laatste x dat ik u kuste
daarna zei ik fluisterend weltrusten
dat deden we alleen,1 voor 1
de volgende ochtend ging u slapend verder heen
u kon niet meer doen wat u had gekund
de dood was u nu gegund
ook ik gaf u mijn zegen om te sterfen zoals we allen deden
u stief 1ste kerstdag in vrede
tja de kerst onwerkelijke dagen
in gedachten hoorde ik u nog lachen en wat klagen
maar ach die kerst daar gaf u toch niks om
alleen waarom zo snel,waarom?
gisteren zag ik u echt voor de laatste x
de deksel sloot de kist,oei dat deed zeer
ja ik weet het,ik ben een grote meid
maar met u verlies omgaan is een hele strijd
ik was u 1ste kleinkind en zo voelt het ook
en toen het feit dat u opgaat in rook
was u maar iets langer gebleven
helaas zo is het leven
dus dan maar even huilen,even geen grote meid
want u was wel mijn opa en die wilde ik nog niet kwijt
dus nu kijk ik alleen naar orange tv
en geloof,u kijkt boven stiekum mee
gisteren lag u zo mooi in die kist
even leek het of ik me had vergist
zo onwerkelijk,opa doe je ogen nu maar open
en was alles een droom waar u in was geslopen
de deksel ging erop en weer terug in realiteit
u bent dood,dat is een feit
ik ben dankbaar dat u mijn opa was
voor mij een opa 1ste klas
nu bent u die ene ster
die twinkelt van heel ver
dag lieve opa,tot in de eeuwigheid
nu is het klaar,ik neem echt afscheid
laat die ster boven maar stralen
en als ze mij ooit komen halen
zal ik u vinden en zijn we weer bijeen
en niet meer verdrietig zoals voorheen
ik hou van u opa
uw kleindochter