Niet veel verder weg dan gisteren
is het bij ons vandaag begonnen.
Willekeurig links of rechts of
ergens in het midden.
Ja, uit angst - dat geef ik toe -
was ik je al een tijdje
stil en stiekem aan het aanbidden.
Na mijn lange hopen had ik gewonnen,
kozen we voor links compleet onbezonnen.
Door slecht richtingsgevoel is er
een van ons (perongeluk?) rechts gegaan.
Laat me los, maar kus me met al je
ongelofelijke pracht.
- Laat me nooit meer alleen vannacht -
Niet nu de liefde ons haat voortaan.
- Nu deze eeuwigdurende vete
steeds meer tijd in beslag
begint te nemen.
Het niet meer op te lossen is
onder genot van een glaasje wijn.
Jij me nog wel iets geeft,
maar louter lasten en problemen. -
Bied je mij geen keuze,
bied je mij niets meer dan pijn.
Nu mag jij van mij vernemen
Dat aan het einde van dit verhaal,
haat en liefde wel bijna