Er tikte een vogeltje tegen mijn raam
Ik ben toen maar meteen opgestaan
Toen ik het raam opende vroeg hij aan mij
Maak jij me even blij,
Ik weet dat het bijna valentijn is
En wil heel graag je hulp vragen
Want het is toch al over enkele dagen
Er bloeien nu geen rozen in te tuinen
En ik zou zo graag mijn schatje een roosje geven
Als jij me helpt fluit ik voor jou
Elke morgend aan jou raam een heel mooi deuntje
Mijn hele leven
Ik nam de mooiste roos die ik in huis had
En gaf het hem
Hij bedankte mij met zijn prachtige stem
Nu kan ik ook mijn liefste een roosje geven
Ik hou toch zoveel van haar
En wil haar mijn vogelhartje geven
Als het Mei gaat worden
Weet ik dat er kleintjes zullen komen
Want zij wonen nu gezellig in hun nestje
Met een prachtig roosje erin
Een vogelnestje daar in de bomen
Valentijn is toch niet alleen voor de mensen
Maar ook voor de dieren van tel
Ze hebben ook een hart en liefdesspel