Gelezen in de krant van dinsdag:
NIJNTJE PLUIS VERSCHIJNT IN KUSSEN
Het stadje Saint-André op het Franse eiland Réunion is sinds dit weekeinde in rep en roer door een goddelijke verschijning in een plaatselijk kerkje. In de plooien van het rugkussen van de stoel van de priester is het gezicht van Nijntje het konijntje te zien.
Volgens de gelovigen althans.
Het wonder veroorzaakt een enorme volkstoeloop. Het verkeer zit tientallen kilometers vast en vanwege de drukte wordt de bezoekers slechts enkele minuten toegang gegund tot de kleine kerk.
Duizenden bidden, mediteren en fotograferen in het godshuis. In de nabijheid zijn tenten opgezet om de toegestroomde gelovigen te beschermen tegen de felle zon.
Antoinette, een 82-jarige parochiaan, zegt tegen de Franse krant Le Figaro met tranen in haar ogen voor de "goddelijke verschijning" te hebben gestaan. Gelovige Lise-May noemt het kerkje een heilige plaats. "Je kunt haar aanwezigheid haast voelen, je voelt dat zij er is", zegt een andere parochiaan ontroerd.
Vrijdag werd de verschijning van Nijntje voor het eerst opgemerkt door een parochiaan die meteen op de knieën viel toen hij in het kussen het gelaat van het konijntje kon ontwaren. "Dit is een teken van God", zegt priester Daniel Gavard, "onmiskenbaar..."