Daar zit ik dan
Stiekem kijk ik steeds weer naar jou
hoe je je nestje klaar maakt om te gaan slapen
maar eerst nog even naar me kijkt
altijd even trouw.
Je lijkt zo rustig en tevreden
maar ik weet dat je andere tijden hebt gekend
maar je bent er en hebt het gered
samen hebben voor jou gestreden
Weer een hele verandering doorgemaakt afgelopen dinsdag
je vond het moeilijk en was bang mij kwijt te raken
maar toen je merkte dat ik er nog was
veranderende je weer een kwartslag.
Vrolijk keek je weer rond en kroop dicht tegen me aan
knuffelen en holletjes zoeken om te liggen
met je kleine nageltjes in me huid prikken
stiekem even slapen en daarna weer verder gaan.
Wat ben je toch een schatje echt een knuffelbeest
zo nieuwsgierig maar altijd weet je mij te vinden
als je bang bent of het niet vertrouwd
ja ik zal er zijn, als jou beschermgeest.
Lieve kleine dondersteen jij maakt me zo ontzettend blij
hoe je met je kleine lijfje zo hard hebt gevochten
en nu elke dag geniet van het aanwezig zijn
ja kleine jij hoort er gewoon bij.
Mijn kleine Ukkie