Je ziet het niet,
van binnen een meisje,
haat, onzekerheid, bang en verdriet.
Deed je je ogen maar open,
dan had je het kunnen zien,
dan was het misschien anders gelopen.
Houd je ogen nu maar dicht,
het is gewoon zo,
de pijn word niet verlicht.
Je wil praten,
maar laat je mond maar dicht,
want je mond zal niks nuttigs verlaten.
Adem gerust en kijk vooruit,
maar laat mij met rust,
en ik doe een stap achteruit.
Verder en verder naar het verleden,
telkens weer een stap verder terug,
verder en verder van het heden.