Een klein meisje aan de waterkant:
een onschuldig ontmoeten,
spelend, zingend, dansende voeten
en een witte lelie in de rechterhand...
De zon schijnt tussen 't blauw van hoge wolken
en nooit spoelt de zee haar gedachten weg.
Het water lacht met brede rimpels tegen dat kind
zo dronken van de zomerwarmte en de zuidenwind...
Ze heeft het leven lief en telt de vlinders
die spelen op de poriƫn van haar jonge huid.
Ze kijkt veel verder dan haar verste dromen
maar weet dat ook de winter eens naar haar toe zal komen...